به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبر ساز، «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در ابتدا با بیان اینکه به سالگرد شهادت سردار سلیمانی نزدیک میشویم، به تشریح اقدامات وزارت خارجه در این خصوص اشاره کرد و گفت: سردار سلیمانی قهرمان مبارزه با تروریسم بود. حمله تروریستی به شخصی که در خط مقدم مبارزه با تروریسم بود، استاندرد دوگانه و نشانهای دیگر از دروغگویی مدعیان مبارزه با تروریسم تلقی میشود و این به شهادت تاریخ خواهد ماند.
خطیبزاده ادامه داد: ترور شهید سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهانشان اقدام تروریستهای شناخته شده بینالمللی برای انتقام از این سردار بزرگ بود. جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تاسیس خودش همواره هدف اشکال مختلف تروریسم اعم از سیاسی و اقتصادی قرار داشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: اقدام آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی و یاران باوفایش مصداق حمله تروریستی و تروریسم دولتی بود که به شکل سازمان یافته توسط دولت آمریکا و به دستور مستقیم دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور طراحی و عملیاتی شد.
وی گفت: رئیس جمهور این کشور به صورت علنی و رسمی مسئولیت این ترور دولتی را برعهده گرفت و برای همیشه این جنایت را برای آمریکا ثبت کرد. دولت آمریکا در قبال این اقدام سبعانه مسئولیت بینالمللی همیشگی دارد و جمهوری اسلامی ایران از هیچ اقدامی فروگذار نمیکند که این مسئولیت بینالمللی، مسببان، آمران، عاملان و مشاوران این اقدام تروریستی را به پیشگاه عدالت بیاورد.
خطیبزاده بیان کرد: آنهایی که این جنایت تروریستی را مرتکب شدند مسئولیت کیفری دارند. از روز اول جمهوری اسلامی ایران در چارچوب مقابله با بی کیفر ماندن مجرمان تمام تلاش خود را کرد که مجرمان را به پیشگاه عدالت بیاورد این هم علاوه بر اینکه نقض قواعد حقوق بینالملل و حقوق بشر بوده است، اقدامی تجاوزکارانه نسبت به حاکمیت یک دولت مستقل و مستقر، دولت عراق محسوب میشود.
* تا روزی که مسببان، آمران و عاملان ترور شهید سلیمانی را به پیشگاه عدالت معرفی نکنیم، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد
وی ادامه داد: وزارت امور خارجه بعد از این اقدام تروریستی و از همان ساعات اولیه، اقدامات متعددی را با هدف دنبال کردن موضوع در تمام سطوح داخلی و منطقه ای و بینالمللی انجام داده و تا روزی که مسببان، آمران و عاملان را به پیشگاه عدالت معرفی نکند، از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: وزارت امور خارجه با ثبت موضع حقوقی کشورمان در مجامع حقوقی بینالمللی به عنوان مبنایی برای اتخاذ مواضع و پیگیریهای آتی تلاش کرد تا از اقدامات خصمانه احتمالی علی الخصوص در شورای امنیت یا سایر نهادهای بینالمللی جلوگیری کند. اهتمام ویژهای صرف جلوگیری از تحریف واقعیت توسط آمریکا و سوءاستفاده آن دولت از ظرفیت سازمانهای بینالمللی و یا تقویت اقدامات متقابل نظامی و حقوقی علیه کشورمان شد که موفقیت آمیز بود. تاکنون به رغم صدها میلیون دلار تلاشی که جبهه استکبار و استعمار به خرج داده است، تاکنون جو غالب در محیط بینالمللی و افکار عمومی و نزد آزادیخواهان جهان محکومیت اخلاقی، سیاسی و حقوقی دولت آمریکا به خاطر دست زدن به این جنایات آشکار بوده است.
خطیبزاده به تشکیل کمیته مشترک تحقیقات بین ایران و عراق در این خصوص اشاره کرد و افزود: این کمیته مشترک در حال فعالیت و تماس مستمر است و یکی از خروجیهای آن امضای سند مشترک راجع به حمله تروریستی علیه سردار شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و همراهان ایشان بوده است. برگزاری دومین نشست کمیته مشترک بین ایران و عراق در خصوص تحقیقات این اقدام جنایتکارانه و تهیه مجموعه ۳۰۰ صفحهای از اسناد و اطلاعات مربوط به این اقدام و ارائه به طرف عراقی از دیگر اقدامات وزارت خارجه بوده است.
وی همچنین گفت: تسهیل برگزاری سومین جلسه کمیته مشترک طی یک ماه و نیم آینده از دیگر اقداماتی است که در دست پیگیری است کما اینکه کیفرخواست مربوط به این دادگاه توسط دوستان در قوه قضاییه در دست پیگیری است.
خطیبزاده بیان کرد: اقدام تروریستی آمریکا مبنایی قرار گرفت برای تحریم آن دسته از مقامات آمریکایی که عامل، آمر یا مسبب این ترور ناجوانمردانه و بزدلانه به حساب میآمدند. اقدامات متعدد دوجانبه نمایندگیهای ایران در خارج از کشور برای ادای احترام رسمی و برگزاری یادبودها و همایش ها به منظور ترویج مکتب و راه این سردار بزرگ و سرافراز ایران و اسلام صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: وزارت خارج همکاری کاملی در پیگیری پروندههای حقوقی و کیفری در داخل کشور با قوه قضاییه انجام داده و دولت سیزدهم از ابتدای روی کار آمدن تاکنون دو جلسه فراگیر با حضور نمایندگان تمام نهادها و جهات ذیربط در وزارت خارجه به ریاست وزیر خارجه برگزار شده است که خروجی آن نقشه راه پیگیری بینالمللی، حقوقی و قضایی این پرونده است. توجه به دیپلماسی عمومی فعال و اتخاذ رویکردی دقیق برای مقابله با جنگ رسانهای دشمن به منظور زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهید سلیمانی و تبیین نقش بی بدیل وی در مبارزه با تروریسم برای ملتها و اثبات نقض حقوق بشر و حقوق بینالملل توسط آمریکا از جمله اقدامات وزارت امور خارجه است که در دومین سالگرد این اتفاق ادامه خواهد داشت.
رئیس دستگاه دیپلماسی سفر امیرعبداللهیان به باکو را خوب و موفق برشمرد.
* سه کشور اروپایی به بی عملی پایان دهند
سخنگوی وزارت خارجه به آغاز دور جدید گفتوگوها در وین از امروز اشاره کرد و درباره نقش غیرسازنده برخی کشورهای اروپایی گفت: در گفتوگوهای وین نگاهمان همواره رو به جلو بوده است. توصیه ما به تمام کشورهایی که امروز بعدازظهر گفتوگوها را در وین برگزار میکنند این است که با عزم رسیدن به یک توافق خوب به وین بیایند. آنچه برای جمهوری اسلامی ایران تحمل ناپذیر است که برخی طرفها با اشتباه محاسباتی فکر کنند وقت و انرژی جمع را با کمپینهای ضد اطلاعاتی و یا اخبار تحریف شده تلف کنند و یا در مذاکرات به دنبال خواستههایی فراتر از برجام باشند و یا اینکه تصور کنند میتوانند منافعی کمتر از آنچه در برجام است برای ایران قید شده برای ایران قائل شوند.
وی افزود: اگر همگی در وین با این دستورکار بیایند که گفتوگوها در کمترین زمان ممکن به نتیجه خوب برسد، مطمئن هستم ما نتایج خوبی را در این دور که وارد محتوا خواهیم شد خواهیم دید.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: فکر میکنم سه کشور اروپایی خوب میدانند که انتظار از آنها این است که به این بی عملی پایان دهند و برنامه جدی خودشان را برای چگونگی بازگشت به تعهداتشان ذیل برجام ارائه کنند.
* در کنار مردم بی دفاع یمن میمانیم تا صدای مظلومیت آنها به گوش جهان برسد
خطیبزاده درباره اظهارات سخنگوی ائتلاف سعودی مبنی بر نقش ایران در حملات انصارالله نیز بیان کرد: در خصوص آنچه در یمن اتفاق میافتد متاسفانه در سکوت مجامع بینالمللی و همراهی برخی از کشورهای اروپایی که تجهیزات، مهمات و سلاح برای ائتلاف خودخواندهای که امروز بر ضد مردم یمن جنگ را ادامه میدهد، فراهم میکند ما شاهد افزایش بمبارانها و حملات کور هستیم که جز مردم بی دفاع و در محاصره چند ساله یمن هدف دیگری را ندارند.
این دیپلمات ارشد کشورمان عنوان کرد: تاریخ این منطقه این روزها را فراموش نخواهد کرد که متاسفانه به دست سعودیها و برخی از همراهان آنها اتفاق میافتد. توصیه ما مثل همیشه، توجه به راهحل سیاسی به عنوان تنها راهحل پایان بحران امروز یمن است. ما در کنار مردم بی دفاع و مظلوم یمن میمانیم تا صدای مظلومیت آنها به گوش جهان برسد و تمامی تلاش میکنیم در اسرع وقت راهحلی پایدار برای بحران یمن پدیدار شود.
* فرآیند حضور بازرسان در خاک ایران شناخته شده
وی در پاسخ به سؤالی درباره حضور بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران و اینکه ایران اعلام کرده بازرسانی که سابقه امنیتی داشته باشند نمیپذیرد نیز گفت: جزییات این موضوع را از سخنگوی سازمان انرژی اتمی بپرسید. فرآیند حضور بازرسان در خاک جمهوری اسلامی ایران شناخته شده است و مادامی این فرآیند در چارچوب فنی خودش با رعایت ضوابط و قواعد و اصل بی طرفی و رازداری صورت بگیرد، ما مشکلی برای حضور بازرسان در چارچوب پادمان و معاهده ان.پی.تی نداریم.
* در وین هستیم که در اولین فرصت به توافقی خوب برسیم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: امیدواریم سالیوان به ضرب الاجلهای خودخواندهای که اعلام میکند خودش باور داشته باشد. در وین هستیم که در اولین فرصت به توافقی خوب برسیم. توافقی که مطمئن شویم آنچه آمریکا در روی کاغذ متعهد میشود با تضمینهای عینی که از آن میگیریم در عمل هم نتایج آن را مشاهده کنیم. برای ایران هیچ کدام از این تاریخهای ساختگی قرارداد الزام آور نیست و هدف ما تنها رعایت خطوط قرمز و منافع مردم است. به وین میرویم که به نتیجه برسیم و این کارزارهای رسانههای برای ما مهم نیست.
وی در پاسخ به سؤالی گفت: مقدمات برگزاری اولین جلسه شورای عالی ایرانیان با حضور رئیس جمهور طی چند روز آینده فراهم شده است و یکی از دستورات مشخص وزیر خارجه آماده کردن طرح جامع ایرانیان خارج از کشور بود.
* تاریخ دقیق نشست سران روند آستانه در تهران هنوز روشن نشده
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری نشست سران روند آستانه در تهران نیز بیان کرد: تاریخ دقیق آن هنوز روشن نشده است. در حال برنامه ریزی هستیم چون چند سفر دوجانبه قبل از این نشست داریم. قطعا کشورهای ناظر هم در سطح سران دعوت خواهند شد.
* انتقال سفیر ایران در یمن به تهران
خطیبزاده درباره گلایه حسین امیرعبداللهیان از عربستان در تاخیر برای انتقال حسن ایرلو سفیر ایران در یمن به کشور نیز بیان کرد: آنچه در خصوص انتقال آقای ایرلو به ایران اتفاق افتاد، چند مرحله بود. ایشان به دلیل اینکه یکی از جانبازان شیمیایی دفاع مقدس بود، متاسفانه کرونا روی ایشان تاثیر جدیتری گذاشته بود و به دلیل تحریمهای غیرقانونی و محاصره غیرانسانی در یمن، امکانات کافی برای رسیدگی به وضعیت سلامت ایشان در یمن مهیا نشد. از همان یکی دو روز اول که متوجه شدیم وضعیت ریه ایشان به خاطر شیمیایی بودن و کرونا تشدید شده بود، تلاش کردیم ایشان را منتقل کنیم. ابتدا از یکی دو کشورهای عربی دوست در منطقه در حوزه خلیج فارس درخواست کردیم که کمک کنند که با تاخیر پاسخ روبرو بودیم و تا اینکه عراق در سطح نخست وزیر و مقامات ارشد ورود کردند و با ائتلاف سعودی صحبت کردند و بعد از آن این انتقال انجام شد. ولی انتقال چندین روز بعد از درخواستها بود و چه بسا اگر زودتر آقای ایرلو به تهران آمده بود شاید شهید ایرلو را امروز در بین خودمان داشتیم و این در حافظه تاریخی این کشور و روابط باقی خواهد ماند.
* ما از موضوعات شکلی عبور کردیم و بعد از دور هفتم به دو سند جدید رسیدیم
وی درباره مذاکرات وین گفت: بعدازظهر امروز که گفتوگوها در وین آغاز میشود ما از موضوعات شکلی عبور کردیم و بعد از دور هفتم به دو سند جدید رسیدیم مبتنی بر سندهایی که در دور ششم به دست آمده بود. پیشنهادات و نظرات ایران کاملا در آنها بعد از گفتوگوهای فشرده بین ما و ۱ ۴ گنجانده شد و امروز دو سند جدید در موضوع هستهای و رفع تحریمها داریم.
خطیبزاده ادامه داد: سند رفع تحریمها سندی است که به صورت خاص تمرکز ویژه مذاکره کنندگان این ملت خواهد بود. انتظار داریم تعهد و جدیت طرف مقابل را نشان دهد که آنها آمدهاند تا به یک توافق معنادار و خوب و منطبق با حقوق بینالملل برسند. روزهای آتی نشان میدهد که پاسخ انعطاف، جدیت و حسن نیت ایران از طرفهای مقابل داده خواهد شد یا خیر. امیدوار هستیم این پنجره فرصت را طرفهای مقابل برای این دو سند که تمرکز اصلی ما در این دور خواهد بود به ویژه سند رفع تحریمی را داشته باشیم و ببینیم.
سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: موضوعات راستی آزمایی و موضوعات دیگر در کنار آنها و متعاقب آنها پیگیری و دنبال میشود.
به گزارش فارس، خطیبزاده درباره مواضع سه کشور اروپایی در مذاکرات وین نیز خاطرنشان کرد: سه کشور اروپایی در مدتی که آمریکا از برجام خارج بود با بی عملی با تحریمهای یکجانبه، فراسرزمینی و یکجانبه آمریکا همراهی میکرد و امروز هم به نظر میآید جدیت را نشان نمیدهد. قضاوت زودهنگام نمیکنم اجازه میدهیم طی روزهای آینده ببینیم در اتاق مذاکرات چه میگذرد. الان وقت تلف کردن وقت انرژی مذاکره کنندگان ایرانی نیست.
وی همچنین گفت: مادامی که لازم باشد فرزندان شما در اتاق مذاکرات باقی خواهند ماند. این دور به خاطر اعیاد میلادی متوقف شد و فرزندان ایران تا رسیدن به حصول نتیجه در وین میمانند و در هر زمانی برای مشورت نیاز به تنفس باشد امر عادی و مرسومی است که انجام میشود. هیأت ایران هم جدیت و هم اجازه توافقات دارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: آمادگی داریم در یک توافق جامع با طرف مقابل مطمئن شویم تعهداتشان انجام میشود و بعد اقدامات جبرانی را انجام دهیم. ما هیچ اقدامی فراپادمانی انجام ندادیم. قانون مجلس کاملا الزام آور است و دستورکارش روشن است.
* به حسن نیت برادرانمان در عراق هیچگاه شک نداشتیم/ با آمریکا به صورت غیرمستقیم در حال تبادل متون به صورت غیررسمی هستیم
وی درباره اظهارات وزیر خارجه عراق در خصوص برقراری رابطه مستقیم بین ایران و آمریکا نیز بیان کرد: ما به حسن نیت برادرانمان در عراق هیچگاه شک نداشتیم. دوستان ما در عراق در موضوعات منطقهای و بین المللی همواره با حسن نیت و به صورت فعال و ابتکارات تلاش کردند نقش سازندهای را داشته باشند و ما این نقش را ارج گذاشتیم و همواره استقبال کردیم.
خطیبزاده عنوان کرد: وزیر خارجه عراق در تهران به صورت روشن نظراتش را بیان کرد و پیشنهاداتی را در این حوزه داشت و در ملاقات با امیرعبداللهیان در این خصوص صحبتهایی را داشت. آن چه آمریکا در طی این مدت از ما خواسته چه در دوران ترامپ و چه دوران بایدن همین بوده که وقتی تحریمها در حال اعمال بر ضد ملت ایران است بیایند عکسی بگیرند و گفتوگویی داشته باشند. جواب ایران همواره این بوده که باید تغییری ببینیم که پاسخی به این درخواست ها داشته باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: آنچه برای ما مهم است تحقق منافع مردم ایران در چارچوب اصول و راهبردی است که داریم و در وین بر اساس همین چارچوب با آمریکا به صورت غیرمستقیم در حال تبادل متون به صورت غیررسمی هستیم. متونی بدون سربرگ و غیررسمی از طریق هماهنگ کننده کمیسیون مشترک دریافت میشود و ما هم نظرات خود را مکتوب ارائه میکنیم و این گفتوگو به صورت غیرمستقیم در وین در حال انجام است.
* ایران برجام را زنده نگهداشت
خطیبزاده درباره خوشبینی و امیدواری برای حصول نتیجه در مذاکرات وین بیان کرد: اجازه دهید از خوشبینی استفاده نکنم. امیدوارم این پنجره فرصت را طرف مقابل قدر بداند. ایران برجام را زنده نگهداشت و به رغم همه فشارهای آمریکا خارج نشد میتوان گفت به تنهایی این سند بینالمللی را زنده نگهداشته است ولی این روند بیش از این نمیتواند ادامه دهد. امیدوارم طرف مقابل قدر این فرصت را بداند و برای رفع موثر تحریمها به وین بیاید اگر این اتفاق بیفتد توافق در دسترس است.
* تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در وین یکی از ملیترین تیمهایی است که براساس استفاده از تمامی ظرفیتهای ملی چیده شده
سخنگوی وزارت خارجه درباره پیوستن سید عباس عراقچی به تیم مذاکره کننده که سؤال یکی از خبرنگاران بود نیز گفت: شاید بتوان گفت که تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران در وین یکی از ملیترین تیمهایی است که براساس استفاده از تمامی ظرفیتهای ملی چیده شده است. هم از دوستانی که در دورههای قبلی مذاکراتی در تیم حاضر بودند و هم آنهایی که در اصل مذاکرات برجام بودند بسیاری امروز در ترکیب تیمی که امروز در وین در حال مذاکره هستند، حضور دارند. چه در تهران این مشورتها با همه عزیزانی که ورود به موضوع داشتند انجام شده و هم در عمل در وین در اتاقهای مذاکرات حاضر هستند و تلاش شده در اجماع ملی و با استفاده از تمامی ظرفیتها و بدون هیچگونه نگاه جناحی و حزبی این مذاکرات جلو برود که یک نمونه عالی از حکمرانی خوب در ایران برای طول تاریخ خواهد بود.
به گزارش فارس، این دیپلمات ارشد کشورمان درباره اظهارات وزیر منابع آبی عراق مبنی بر اینکه ایران در یک سال گذشته مسیر پنج رودخانه در عراق را تغییر داده و یک سال است درخواست نشست مشترک داشتیم ولی مسئولان ایرانی پاسخ ندادند نیز گفت: این برداشت شما شاذ است. ما در عمل چنین چیزی را نشنیدیم و گفت وگوی صمیمانه درباره موضوعات مختلف بود. خشکسالی اتفاق افتاده دو سوی مرز را تحت تاثیر قرار داده است.
* سفیر جدید در یمن را معرفی خواهیم کرد
وی همچنین گفت: ایران سفیر جدید در یمن را معرفی خواهد کرد. در حال حاضر سرپرست نمایندگی کارها را پیگیری میکند.
* رژیم صهیونیستی ریشه در ناامنی و ترور دارد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبر ساز درباره کارشکنیهای رژیم صهیونیستی و از جمله اظهارات لاپید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی که خواستار طرح اضطراری برای رویارویی با ایران در صورت شکست مذاکرات وین شده که شامل اقدامات نظامی، اقتصادی، سیاسی و دیپلماتیک است اظهار داشت: در خصوص آنچه تهدیدات رژیم اشغالگر قدس این است که فیلم مانور پیامبر اکرم را در چند روز گذشته ملاحظه کنند. رژیم اشغالگر قدس و جعلی صهیونیستی هیچگاه پنهان کرده در مخالفت کامل با هرگونه ترتیبات منطقهای و بینالمللی است که به رفع و رجوع موضوعات در منطقه بینجامد این رژیم ریشه در ناامنی و ترور دارد و از همان منبع ارتزاق میکند حیات این رژیم در ناامنی است.
وی بیان کرد: چه در دوران برجام چه در نقاط دیگر از جمله ترور سردار سلیمانی امروز رئیس جمهور سابق آمریکا اعلام میکند توسط نخست وزیر سابق این رژیم فریب خورده است و این فارغ از کسانی که میخواهند با این رژیم عادی سازی کنند، سرنوشت محتوم آنهاست. این رژیم این حرفها را برای تاثیرگذاری در تهران عنوان نمیکند بلکه برای گرانفروشی به کسانی است که منابع این رژیم را در اروپا وآمریکا تامین میکنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر وزیر خارجه به جمهوری آذربایجان گفت: سفر امیرعبداللهیان یکی از بهترین سفرهایی بود که به باکو داشت. این سفر بعد از معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان برنامه ریزی شد. امیرعبداللهیان ملاقات بسیار طولانی را با رئیس جمهور آذربایجان داشت و توافقات خوبی در خصوص بازسازی و.. بود و جهش خوبی در روابط رخ داد. روابط امروز از سوءتفاهمهایی که در فضای رسانهای بود عبور کرده است. ما در خصوص امنیت ملی و نقش مخرب رژیم صهیونیستی در این منطقه همواره شفاف صحبت کردیم و دوستان هم شنیدند و اطمینانهای لازم را دادهاند.
خطیبزاده درباره دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان اظهار داشت: گفتوگوهای ما با عربستان با یک فهمی درباره نقاط اختلافی و اشتراکی جلو میرود. در برخی موضوعات اختلافات مشخصی داریم ولی تلاش داریم مسیری را برویم که نتیجه آن منفعت بیشتر برای منطقه و دو ملت باشد. ایران اعلام آمادگی کرده در دور پنجم در بغداد حاضر شود و سه تن از دیپلماتها برای آغاز بازگشایی نمایندگی ایران نزد سازمان همکاری اسلامی در جده ویزا داده شده که میتواند مقدمه باشد برای این موضوع.
به گزارش فارس، سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ایرانیان خارج از کشور نیز بیان کرد: در موضوع ایرانیان خارج از کشور یکی از ستونهای اصلی قوه قضاییه است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سهم ناچیز ایران از حق آبههای مرزی نیز بیان کرد: وزارت خارجه یک دستگاه حاکمیتی است با چارچوب وظایف مشخص. وزارت خارجه با کشورهایی که دارای تفاهمات و معاهدات دوجانبه هستیم یا چند جانبهای در همان چارچوب پیگیری کرده و میکنیم و از همه ابزار خود برای تحقق حق آبهها استفاده میکنیم. وزارت خارجه به صورت منظم با کمک وزارتخانه های مرتبط این موضوعات را پیگیری کرده و خواهیم کرد.
خبرنگاری پرسید گره کار کجاست که مذاکرات با عربستان به نتیجه نرسیده که خطیبزاده در این باره گفت: ما لیستی به طرف مقابل دادیم و منتظریم پاسخها را دریافت کنیم. اختلاف نظرهایی وجود دارد و دو طرف تلاش میکنند با رویکرد سازنده به جلو برود و منتظر هستیم پاسخ را بگیریم و آمادگی دور پنجم در بغداد را داریم.
وی درباره سفر آیتالله رئیسی به روسیه گفت: این برنامه در دستورکار است و جزییات را از دفتر رئیس جمهور سؤال کنید.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره پرداخت بدهیهای عراق به ایران نیز گفت: یکی از موضوعات پرداخت بدهیهاست و دوستان در عراق صادقانه تلاش کردند در مسیر بازپرداخت بدهیها همواره همکاری کنند و دوستان در عراق مشتریان خوبی بودهاند.
به گزارش فارس، وی گفت:طی چهار ماه گذشته سفارتخانههای ما در موضوعاتی که احتیاجات مردم بوده تلاشهای زیادی را صورت دادهاند و وزارت خارجه با جهاد خاموش حرکت کرده است. در موضوع دیپلماسی اقتصادی و تسهیل امور اقتصادی ملت به خاطر تحریمهای آمریکا بسیاری را ساکت و با چراغ خاموش اقدامات را صورت دادهایم. دولت و مجلس و وزارت خارجه و مجلس فصل نوینی را از همکاریها شروع کردند که انشاءالله برکات جدید آن را در سفرهای مردم شاهد باشیم.
انتهای پیام/